ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΚΗ
Την δοκίμασα πρώτη φορά και με κέρδισε.
Τρώμε οπωσδήποτε μια φορά την εβδομάδα όσπρια και ήταν μια ωραία διαφορετικη λύση στην κλασική ερώτηση που βασανίζει το μυαλουδακι κάθε μαμας...τι θα φάμε αύριο...
Κόκκινη φακή ή αλλιώς φακή της Αιγύπτου .
Υλικά:
*300γρ. κόκκινη φακή
*1 κρεμμύδι
*1 σκελίδα σκόρδο
*2 καρότα
*1 πατατα
*1 κ.σ. πελτέ
*2 φύλλα δάφνης
*1 κ.γ. τζίντζερ
*1 κ.γ. κουρκουμά
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι με τα λαχανικά μου για περίπου 5'.
Προσθέτω την φακή και τον πελτέ.
Σβήνω με λίγο νεράκι ,ανακατεύω και συμπληρώνω νεράκι τόσο ώστε να είναι λίγο πάνω απ' την φακή.
Βάζω τα μπαχαρικά και τα φύλλα δάφνης και σιγοβραζω για περίπου 15'.
Μόλις είναι έτοιμη πολτοποιώ στο μπλέντερ ώστε να γίνει βελουτε.
Σερβίρω φρέσκο ελαιόλαδο και μπούκοβο.
0 σχόλια