ΦΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

by - Οκτωβρίου 16, 2021

Οι περίφημοι φακοκεφτεδες έφτασαν!!!
Πρώτη φορά έφτιαξα και μπορώ να πω ότι δεν περίμενα να μας αρέσουν τόσο... οπωσδήποτε χρειάζονται και το κάτι τις τους για να γλιστράει που λέμε ...εμείς το μεσημέρι τους συνδυασαμε με γουακαμολε ,ενώ το βράδυ έβαλα απλά λίγο γιαούρτι σε μια φέτα ψωμί ,πρόσθεσα ντοματινια και φρέσκο βασιλικό @aromafreshherbs .
Το αποτέλεσμα πεντανόστιμο και ελαφρύ,ότι πρέπει δηλαδή όσο καλοκαιριάζει..

Υλικά:

*500 γρ . βρασμένες φακές
*3 φρέσκα κρεμμυδάκια 
*1 κρεμμύδι
*1 σκελίδα σκόρδο
*1 πατάτα βραστή
*30 γρ. ελαιόλαδο
*30 γρ. νερό
*100 γρ. βρώμη
*αλάτι, πιπέρι,ρίγανη, δυόσμο

Θέλουμε να ναι καλά βρασμένες οι φακές ..σχεδόν να λιώνουν..Πρώτα λοιπόν, άλεσα τις φακές στο μουλτι.
Άδειασα σε ένα μεγάλο μπολ και στην συνέχεια έριξα στο μουλτι τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τα πρόσθεσα και αυτά στο μπολ με την αλεσμένη φακή.
Έπειτα ,στο μουλτι βάζουμε την πατάτα με το ελαιόλαδο και το νερό.
Τα προσθετουμε και αυτά στο μπολ, ρίχνουμε τα μυρωδικά μας και ζυμωνουμε.
Πλάθουμε τους κεφτέδες μας και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα,σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 15' απ' την μια πλευρά και άλλα 15' από την άλλη.

Εμάς μας άρεσαν πολύ και έφαγαν και τα μικρά και όχι μόνο ..πριν λίγο το ζητούσαν για σνακ ..
Δεν μέτρησα πόσοι βγήκαν .. οπωσδήποτε πάνω από 10.
Εσείς ;τους τρώτε;
Θα δοκιμάσετε να τους φτιάξετε;

You May Also Like

0 σχόλια