ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ (BABKA)

by - Οκτωβρίου 16, 2021

Αριστούργημα..
Αυτή η λέξη μου έρχεται όταν το κοιτάω....και πες μου αν έχω άδικο..
Και όταν το τρως ..τι να λέμε...δεν μπορώ να στο περιγράψω το ποσό νόστιμο είναι ..
Ειδικά αν σου αρέσει τόσο το πέστο βασιλικού όσο εμένα..
Έλεγα λοιπόν πως έφτιαξα ένα ψωμί με πέστο βασιλικού..όμως πληροφορήθηκα ότι λέγεται και αλλιώς..είναι λέει ζύμη με γέμιση που επειδή το κόβεις έτσι ώστε να φαίνεται η γέμιση προς τα επάνω και το πλέκεις πλεξούδα λέγεται babka...ή κάπως έτσι..
Στην ουσία λοιπόν του πράγματος...

Υλικά:

*500 γρ . αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*400 γρ. γάλα χλιαρό
*2 φακελάκια μαγιά
*5 κ.σ. ελαιόλαδο
*1 κ.σ. ζάχαρη
*1 κ.σ. αλάτι

*Πέστο βασιλικού
(Χρησιμοποίησα έτοιμο της @barillagr ).

Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά.
Αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγια και έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το αλεύρι και ζυμωνουμε.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη αφήνουμε αν θέλουμε 1-2 ώρες να φουσκώσει.
Προσωπικά την άφησα μισή ώρα .

Έπειτα ,ανοίγουμε την ζύμη έτσι ώστε να είναι τετράγωνη.
Απλώνουμε πέστο βασιλικού, τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε κατά μήκος ωστε να έχουμε 2 κομμάτια ζύμης και πλέκουμε σε πλεξούδα αφού φροντίσουμε η πλευρα με την γέμιση να είναι προς τα επάνω.

Αν όλη η διαδικασία σου φαίνεται να ναι γραμμένη στα αλαμπουρνεζικα σύρε αριστερά γιατί στην τελευταία φώτο σου δείχνω ακριβώς πώς να το κάνεις.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα.

You May Also Like

0 σχόλια