ΜΠΡΙΑΜ

by - Οκτωβρίου 16, 2021

Πες το μπριαμ,πες το τουρλού,πες το ρατατουι...καμια σημασία δεν έχει...σημασία έχει ότι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγακι ,
οπότε αν θες δες πως το έφτιαξα εγώ και οπωσδήποτε φτιάξτο και εσύ!!!

Υλικά :

*3 κολοκυθάκια
*2 μελιτζάνες φλασκες
*2 πατατες 
*4 κρεμμύδια
*2 πιπεριες Φλωρίνης
*500 γρ. χυμό ντομάτας
*Ρίγανη,δυόσμο

Σε ένα πυρέξ βάζουμε τον χυμό ντομάτας και το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Κόβουμε σε ροδελες τα υπόλοιπα λαχανικά ,εκτός απ' τις πιπεριές Φλωρίνης που τις κόβουμε σε λωρίδες.
Αραδιαζουμε τα λαχανικά εναλλάξ πάνω απ' τον χυμό ντομάτας.
Περιχυνουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλιζουμε με λίγη ρίγανη και δυόσμο .
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Στην συνέχεια ξεσκεπάζουμε , τρίβουμε από πάνω λίγη φέτα και ψήνουμε για ακόμη ένα τέταρτο..
Σερβίρουμε και ιδανικά συνοδεύουμε με παγωμένη μπύρα!!!

You May Also Like

0 σχόλια