ΓΑΥΡΟΣ ΠΛΑΚΙ

by - Οκτωβρίου 17, 2021

Ο γαύρος όπως λένε είναι το ψάρι του φτωχού και παρότι είναι μικρός και «ταπεινός» προσφέρει πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.Επίσης,διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών, ασκούν καρδιο-προστατευτική δράση βελτιώνοντας το λιπιδαιμικό προφίλ και συνδέονται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.

Εμείς σήμερα φάγαμε γαύρο πλακί και αν θες να δεις πως τον έφτιαξα συνέχισε να διαβάζεις... Θα χρειαστείς:
•1κιλό γαύρο •2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
•2 σκελίδες σκόρδο
•1 κ.σ.πελτέ
•½ κούπα ελαιόλαδο
•¼ κούπας νερό
•Ρίγανη-μαιντανό-αλάτι
•2 ντομάτες σε φέτες

Αρχικά πρέπει να είναι καθαρισμένος ο γαύρος σου..(εγώ τον φιλετάρισα κιόλας).
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°c.
Βάζεις σε ένα τηγάνι την μισή ποσότητα ελαιόλαδου και ρίχνεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4'.
Προσθέτεις τον πελτέ και το νερό και αφήνεις να βράσει 5'.
Απλώνεις τον γαύρο σε ένα ταψί ρίχνεις μαϊντανό,από πάνω ρίχνεις την σάλτσα σου και μοιράζεις τις φέτες ντομάτας.Ριχνεις ρίγανη και αλάτι,το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνεις για 45'.

You May Also Like

0 σχόλια