ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
Πεθαίνω για αυτό το φαγητό και είμαι επικίνδυνη να αδειάσω την κατσαρόλα...
Τα τελευταία χρόνια αντί για αβγολέμονο τους φτιάχνω με την σάλτσα του @akis_petretzikis .. και γίνονται .....να γλείφεις τα δάχτυλα σου... Θα χρειαστείς :
1 λάχανο
500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
200γρ.ρύζι Καρολίνα
1κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο
Και για την τέλεια σάλτσα του @akis_petretzikis θα χρειαστείς: •70 γρ. βούτυρο
•70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
•700 γρ. νερό
•1 κύβο κότας Maggi(ή λαχανικών)
•ξύσμα λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
•χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
•πιπέρι
•1 κ.σ. ελαιόλαδο
Ζεματάς το λάχανο σε ζεστό νερό μέχρι να βγαίνουν τα φύλλα, ανακατεύεις τα υλικά της γέμισης και τυλίγεις.
Για την σάλτσα διαλύεις τον κύβο σε ζεστό νερό και αφήνεις στην άκρη.Λιώνεις το βούτυρο, προσθέτεις το αλεύρι και τον ζωμό και ανακατεύεις με το σύρμα μέχρι να πήξει.Στο τέλος ,προσθέτεις το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών .
0 σχόλια