ΓΙΓΑΝΤΕΣ

by - Οκτωβρίου 17, 2021

Μεγάλη Δευτέρα και παρόλο που δεν νηστεύουμε είπαμε να αποφύγουμε το κρέας , τουλάχιστον οι ενήλικες του σπιτιού.
Ήθελα καιρό να κάνω γίγαντες αλλά συνεχώς ξεχνούσα να τους μουλιασω ,οπότε αφού αυτή την φορά δεν ξεχάστηκα τους απολαύσαμε και με το παραπάνω ,χάρη στο εξαιρετικο παρθένο ελαιόλαδο @e_la_won και τις ελιές Καλαμών @e_la_won .
Τις ονομάζουν black diamond και όχι τυχαία ,αφού είναι διαλεγμένες ελιές Καλαμών ,χωρίς καθόλου συντηρητικά μέσα σε εξαιρετικο παρθένο ελαιόλαδο,αλάτι και μηλοξυδο.. φανταστική γεύση.
Οπως καταλαβαίνεις με όλα αυτά οι γίγαντες απογειώθηκαν και θα σου δώσω την συνταγή ώστε να δοκιμάσεις και εσύ!!!

Υλικά:

*500 γρ. γίγαντες
*½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο @e_la_won 
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*1 σκελίδα σκόρδο
*3 καρότα κομμένα σε ροδελες
*1 κονσέρβα ντοματακια κονκασε
* ρίγανη
* κοριανδρο @aromafreshherbs

 Εχουμε μουλιάσει από βραδύς τους γίγαντες .Την επόμενη μέρα σουρώνουμε και τους βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσουν για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία .
Στη συνέχεια στραγγίζουμε.
Σε ένα ταψί ή γάστρα, αδειάζουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο μαζί με τους γίγαντες και ψήνουμε με μισό φλιτζάνι νερό για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς .
Έπειτα βγάζουμε το ταψί από το φούρνο προσθέτουμε την κονσέρβα με τα ντοματάκια κονκασέ , τη ρίγανη και το κορίανδρο και ψήνουμε για περίπου μία ώρα στην ίδια θερμοκρασία.
Όταν σερβίρουμε στα πιάτα μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω λίγο ωμό ελαιόλαδο και να συνοδέψουμε με φέτα και ελιές.

You May Also Like

0 σχόλια