ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

by - Οκτωβρίου 17, 2021

Αυτές τις μέρες η μισή οικογένεια είναι άρρωστη , οπότε φτιάχνουμε διάφορα σουποειδή.
Σήμερα έφτιαξα γιουβαρλάκια με πλιγούρι πρώτη φορά και έγιναν πεντανόστιμα.

Τι θα χρειαστείς:

•700 γρ κιμάς 
•½ κούπα πλιγούρι/ρύζι 
•1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•2καρότα σε ροδέλες
•2 πατάτες σε κύβους
•2 κρόκους
•1 κ.γ. κορν φλαουρ 
•2 λεμόνια
•δυόσμο

Ζυμώνω τον κιμά με το πλιγούρι,το κρεμμύδι,το ασπράδι απ' το ένα αβγό και λίγο λεμόνι.
Πλάθω τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετώ σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο,μαζί με τις πατάτες και τα καρότα.
Προσθέτω νερό να τα σκεπάζει και αφήνω με κλειστό καπάκι να βράσουν σε μετρια φωτιά για 20 λεπτά.

Για το αβγολεμονο προσθέτω στον χυμό από τα λεμόνια το κορν φλαουρ και ανακατεύω.
Ρίχνω και τους 2 κρόκους και προσθέτω απ' το ζουμακι της κατσαρόλας σιγά σιγά για να πάρει θερμοκρασία.
Στην συνέχεια αδειάζω στην κατσαρόλα και αφήνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.

You May Also Like

0 σχόλια