Ψ α ρ ό σ ο υ π α , κακαβιά ή μπουγιαμπέσα..!!
Τόσο απλό φαγητό και σου ζεσταίνει το μέσα σου !
Τόση νοστιμιά σε ένα μόνο πιάτο..
Ένα πιάτο που αν μη τι άλλο μυρίζει θάλασσα !!!
Υλικά:
*1.5-2 κιλά ψάρια για σούπα
*2 κρεμμύδια
*3 πατάτες
*3 σκελίδες σκόρδο
*4-5 καρότα
*½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
*½ ματσάκι σέλινο
*χυμός από δύο λεμόνια
*1 φλιτζάνι ρύζι (προαιρετικά)
Καθαρίζω τα λαχανικά και τα τοποθετώ σε βαθιά κατσαρόλα.
Από πάνω βάζω τα ψάρια (αν είναι πολύ μικρά τα βάζω σε τουλπάνι).
Συμπληρώνω με νερό τόσο ώστε ίσα ίσα να είναι μέσα τα ψάρια και βράζω σε δυνατή φωτιά για 30'.
Στην συνέχεια αφαιρώ τα ψάρια και τα αφήνω στην άκρη.
Σουρώνω τον ζωμό για να βεβαιωθώ ότι δεν έχει μείνει κανένα κόκκαλο και στην συνέχεια πολτοποιώ τα λαχανικά μου ,μαζί με ένα μέρος απ' το ψάρι(ιδανικά αλέθουμε με μπιμερ,εγώ δεν έχω οπότε το έκανα στο μπλέντερ που κάνουμε και χυμό και βγήκε πάλι οκ ).
Επιστρέφω τα πολτοποιημένα λαχανικά και τον ζωμό στην κατσαρόλα, προσθέτω το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και δοκιμάζω το αλάτι,καθώς επίσης αν το θέλω πιο λεμονάτο.
Σε αυτό το σημείο εάν θέλω βάζω και το ρύζι και σιγοβραζω μέχρι να είναι έτοιμο.
Ρίχνω και το υπόλοιπο ψάρι μέσα στην σούπα και απολαμβάνω μαζί με σπιτικά κρουτόν ,τα οποία φτιάχνω σε 2' στο airfryer της @gruppe_design_wise !
Καλή μας όρεξη!!!
0 σχόλια