PIZZA

by - Μαΐου 01, 2023

Άλλοι την προτιμούν με λεπτό ζυμάρι και άλλοι πιο αφράτη..σε κάθε περίπτωση αυτή την συνταγή την αποθηκεύεις τώρα και όποτε θες πίτσα σπιτική την φτιάχνεις και έχεις σίγουρη επιτυχία!!!


Υλικά για την ζύμη:
*500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
*400 ml χλιαρό νερό
*1 κοφτή κ.σ. αλάτι
*2 φακελάκια ξηρή μαγια
*3 κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για την σάλτσα:

*200 γρ. πελτέ
*2 κ.σ. ελαιόλαδο
*90 γρ. νερό
*½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
*1 πρέζα αλάτι
*1 κ.γ. ρίγανη

Σε χλιαρό νερό προσθέτω, τη μαγιά , το αλατι και τη μισή ποσότητα από το αλεύρι.
Ανακατεύω και σκεπάζω με μεμβράνη.
Αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτω το υπόλοιπο αλεύρι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνω και στο τέλος σκεπάζω πάλι με μεμβράνη .
Αφήνω για μία ώρα να φουσκώσει .
Ανοίγω το ζυμάρι σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί με λαδόκολλα και ξεκινάω το στήσιμο της πίτσας από την σάλτσα.
Προσθέτω τα υλικά της αρεσκείας μου (ενώ συνηθίζω να την κάνω χωριάτικη σήμερα την έκανα φουλ σπέσιαλ και έβαλα γκούντα,μπέικον , πιπεριά Φλωρίνης, πράσινη πιπεριά,μιξ τριμμένων τυριών και λουκάνικο) ενώ έχω ήδη αναμμένο τον φούρνο στην μάξιμουμ θερμοκρασία .
Βάζω το ταψί μου τέρμα κάτω στον φούρνο για 15-20' και στη συνέχεια το ανεβάζω πάνω ώστε να γίνει τραγανή και ψήνω για άλλα 10-15 λεπτά.

Εσύ;την θες λεπτή ή αφράτη;και τι βάζεις επάνω;


You May Also Like

0 σχόλια