ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

by - Απριλίου 16, 2023

Τ ι ρ α μ ι σ ο ύ ! ! !


Ένα απ' τα τοπ αγαπημένα μου γλυκά που τυχαίνει να είναι και από τα πιο εύκολα!!!
Ιδανικό για το τραπέζι των γιορτών και όχι μόνο!!!

Υλικά:

•300 γρ. philadelphia
•300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη
•250 γρ. ζάχαρη άχνη
•250 γρ. γάλα
•3 κ.σ. νες καφέ ή εσπρέσσο
•2-3 κ.σ. κονιάκ/λικέρ 
•2 πακέτα σαβαγιάρ

Με μίξερ χειρός ανακατεύω philadelphia, κρέμα γάλακτος & ζάχαρη άχνη μέχρι να έχω πλούσια κρέμα.
Ζεσταίνω λίγο το γάλα ,ρίχνω μέσα καφέ & λικέρ και ανακατεύω .
Βουτάω τα σαβαγιάρ στο γάλα με τον καφέ για δευτερόλεπτα και στρώνω σε ένα ταψί/πυρέξ.
Ρίχνω από πάνω κρέμα,ξανά σαβαγιάρ και ξανά κρέμα.
Πασπαλίζω από πάνω με σκόνη κακάο αποθηκεύω ψυγείο και όταν σφίξει λίγο ακόμα βουρ με το κουτάλι μέσα απ' το ταψί!!!


You May Also Like

0 σχόλια