ΠΙΤΑ ΜΕ ΒΛΗΤΑ
Κι όμως τα βλήτα γίνονται ωραιότατη καλοκαιρινή πίτα και μάλιστα πάρα πολύ εύκολα.
Δοκίμασε να την φτιάξεις και θα με θυμηθείς!!!
Υλικά:
•1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
•1 κιλό βλήτα πλυμένα & καθαρισμένα
•1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•½ ματσάκι άνηθος & ½ ματσάκι μαϊντανός
•500 γρ. φέτα
•200 γρ. γραβιέρα
•3 αβγά
Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο , βάζω το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτω τα βλήτα με λίγο αλάτι και αφήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.
Αποσύρω απ' την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο η γέμιση προσθέτω τα αβγά,τα τυριά και τα μυρωδικά.
Λαδώνω ένα ταψί και στρώνω 3 φύλλα.
Βάζω από πάνω την γέμιση, κλείνω με τα υπόλοιπα φύλλα και τέλος,αλείφω με ένα αβγό το οποίο έχω αραιώσει με λίγο νερό(αν θέλω πασπαλίζω με σουσάμι).
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου μία ώρα !!!
0 σχόλια