Cinnamon Roll Cake
Ζεστό, αφράτο, με αρώματα κανέλας και βανίλιας να γεμίζουν το σπίτι…στην ουσία όλη η ζεστασιά ενός cinnamon roll, αλλά σε μορφή κέικ!
Περιχύνεις με γλάσο και απλά απολαμβάνεις την κάθε μπουκιά.
Και το καλύτερο;είναι πανεύκολο και γίνεται ανάρπαστο από μικρούς και μεγάλους!!!
Θα χρειαστείς:
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 150 γρ. ζάχαρη
• 120 ml γάλα
• 80 ml ηλιέλαιο
• 2 αυγά
• 8 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 ½ κουταλάκι)
• 1 κουταλάκι βανίλια
Για το swirl κανέλας:
• 60 γρ. καστανή ζάχαρη
• 1 κουταλάκι κανέλα
• 30 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για το γλάσο:
• 60 γρ. άχνη ζάχαρη
• 15-30 ml γάλα ή χυμό πορτοκαλιού (1-2 κουταλιές)
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τα αβγά, το γάλα και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα μικρό μπολ,ανάμειξε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο.
Ρίξε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και από πάνω πρόσθεσε κουταλιές από το μείγμα κανέλας.
Με ένα μαχαίρι , κάνε κυκλικές κινήσεις για να δημιουργήσεις το swirl.
Ψήσε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.
Ανακάτεψε την άχνη με το γάλα και περίχυσε το γλάσο πάνω στο ζεστό κέικ.
Έτοιμο,με υπέροχη υφή... πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις!!!
0 σχόλια