ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας🎶🎶🎶
τώρα για το μασάζ δεν ξέρω,κάποιον/α θα βρείς εκεί τριγύρω αλλά πες μου...
Υπάρχει άνθρωπος σε ετούτη την πλάση που να μην τρώει μακαρόνια με κιμά;;;;;
Εάν υπάρχει,λεω αν,είναι το λιγότερο ιεροσυλία και επειδή άπειρες οι συνταγές για τον κιμά ,πάρε άλλη μία!!!
Υλικά:
*500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
*1 κ.σ. πελτέ
*400 γρ. κονκασέ
*2 κύβους βοδινού
*2 φύλλα δάφνης
*½ ματσάκι μαϊντανό
*Ρίγανη
*ελαιόλαδο
Σε ένα κατσαρολάκι/τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο και σοταρω το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνω και λίγη ρίγανη.
Στην συνέχεια βάζω τον κιμά και τον σπάω με μια κουτάλα ώστε να τον διάλυσω.
Μόλις πάρει χρώμα , προσθέτω τον πελτέ,ρίχνω μια σβούρα και μετά ρίχνω κονκασέ,δαφνοφυλλα,κυβους και συμπληρώνω με λίγο ζεστό νεράκι.
Αφήνω για περίπου 30-40 λεπτά να σιγομαγειρευτει και στο τέλος ρίχνω και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Παράλληλα βραζω τα μακαρόνια μου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσωπικά τα προτιμώ al dente (Ευτυχώς το ρεύμα είχε έρθει και τα μακαρόνια έβρασαν στο μάτι της κουζίνας,παρόλο που ο κιμάς όπως σου έδειξα στα στορυ έγινε στο γκαζακι της @elgreko.creations ).
Σερβίρω με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μου.
0 σχόλια