ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

by - Οκτωβρίου 17, 2021

Μπριζόλες χοιρινές λαιμού...
Λιώνουν στο στόμα και μπορείς να τις συνοδεύσεις με ρύζι ,με πατάτες ή με μια απλή σαλάτα.
Τις φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή:

Υλικά:

*2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
*1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη (ή σκόνη)
*1 κύβος βοδινού
*3 ποτήρια νερό
*¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*2 κ.σ. μουστάρδα
*ρίγανη, φασκόμηλο, θυμάρι, δενδρολίβανο

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και περνάμε τις μπριζόλες ώστε να πάρουν χρώμα γύρω γύρω .
Μόλις πάρουν χρώμα τις βάζουμε με ένα πιάτο στην ακρη και ρίχνουμε στο λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι λίγο λίγο το αλεύρι με το νεράκι , ανακατεύοντας ώστε να μην σβολιασει το αλεύρι (ακόμα όμως και αν σβολιασει μην τρελαίνεσαι,απλά σουρωσε το και πάμε παρακάτω).
Προσθέτουμε την μουστάρδα και μόλις αρχίσει να πήζει βάζουμε μέσα τις μπριζόλες,με το σκόρδο,τη ρίγανη,το φασκόμηλο,το θυμάρι και το δενδρολίβανο.
Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνουμε να μαγειρευτούν οι μπριζόλες με κλειστό καπάκι για περίπου 40' μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρεις με γαρνιτούρα της αρεσκείας σου και απολαμβάνεις!!!

You May Also Like

0 σχόλια