ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Πολλές φορές με ρωτάτε πώς σκέφτομαι μία συνταγή ..δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να σας πω...είναι η έμπνευση της στιγμής... είναι αυτό που σου βγάζει κάποιο προϊόν με το που το βλέπεις... είναι το κλικ που γίνεται στο μυαλό σου...
Ένα μεγάλο κλικ λοιπόν έγινε στο μυαλό μου όταν είδα ότι ο @goutzaninut έβγαλε φουντουκοβούτυρο με γεύση κακάο και είπα αυτό πρέπει να μπει σε τσουρέκι οπωσδήποτε!!!
Έτσι και έγινε... τσουρέκια λοιπόν γεμιστά με φουντουκοβούτυρο κακάο και ταχίνι με μέλι και κακάο..
Τι να σου λέω...
Υλικά:
Βήμα 1:
*½ κούπα χλιαρό γάλα
*1 φακελάκι ξηρή μαγιά
*1 κ.σ. ζάχαρη
*2 κ.σ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη για 10' ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά μας.
Βήμα 2:
*4 κούπες αλεύρι για τσουρέκια
*1 κούπα ζάχαρη
*¾ κούπας χλιαρό γάλα
*2 αβγά
*50 γρ. βούτυρο
*1 κ.σ. μαχλεπι
*½ κ.γ. μαστίχα
*½ κ.γ. αλάτι
*2 κ.σ. νερό
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το γάλα μαζί με το αλάτι,την μαστίχα και το μαχλεπι ,τα οποία τα έχουμε κάνει σκόνη (εδώ να πω ότι το ξύλινο σφυρί των παιδιών μου φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμο).
Μόλις ενεργοποιηθεί το μείγμα με την μαγιά το προσθέτουμε και αυτό και συμπληρώνουμε με την ζάχαρη ,το βούτυρο και το νεράκι.
Ζυμωνουμε με τα χεράκια μας μέχρι να έχουμε μια ελαστική και μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Μεταφέρουμε την ζύμη μας σε ένα μπολ το οποίο έχουμε περάσει με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 1½-2 ώρες και αφήνουμε σε ζεστό μέρος.
Στην συνέχεια το ζυμωνουμε πάλι και το χωρίζουμε στα δύο.
Τώρα έχουμε 2 ζύμες.
Χωρίζουμε την καθε μια στα τρία ώστε να φτιάξουμε δύο πλεξούδες.
Τα τρία ζυμαρακια τα ανοίγουμε με ένα πλάστη ώστε να βάλουμε μέσα φουντουκοβούτυρο με κακάο @goutzaninut κλείνουμε έχοντας την ένωση όρος τα επάνω και αυτό προσέχουμε και καθώς πλέκουμε το τσουρέκι μας ...να μένει το ενωμα προς τα επάνω ώστε να μην τρέξει η γέμιση .Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο αλλά γεμίζουμε με ταχινι μέλι κακάο.
Αλείφουμε με ασπράδι και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 30-40 λεπτα.
0 σχόλια