ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ
Φοβεροί κολοκυθοκεφτέδες, πεντανόστιμοι, εύκολοι και στην πιο healthy version τους...
Χωρίς πολλά πολλά, φτιάχνεις και παίρνεις μαζί σου όπου θες ...παραλία ,βόλτα,στο ταξίδι για τις διακοπές...πάνε παντού και με ολα σου λέω !!! οπότε ξέρεις... δοκίμασε και πες μου πως σου φάνηκαν...
Υλικά:
*320 γρ. τριμμένο κολοκύθι
(1 κολοκυθι μεγάλο)
*140 γρ. καρότο τριμμένο
(3 καρότα)
*2 αβγά
*100 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη (γίνεται με οποιοδήποτε)
*160 γρ. βρώμη
*3 κ.σ. ελαιόλαδο
*δυόσμο, αλάτι
Τρίβουμε τα κολοκύθια σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και σε 10 λεπτά τα στύβουμε καλά με τα χέρια ή βάζοντάς τα σε πετσέτα,την οποία στρίβουμε ώστε να φύγουν τα υγρά.
Αδειάζουμε λοιπόν το κολοκύθι σε ένα μπολ και στο ίδιο μπολ τρίβουμε τα καρότα.
Προσθέτουμε τα αυγά ,το γάλα, τη βρώμη, το ελαιόλαδο και το δυόσμο με το αλάτι.
Ανακατεύουμε το μίγμα και αφού στρώσουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ,τους τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για μισή ώρα(15' από κάθε πλευρά).
Τρώγονται σκέτοι σαν σνακ οποιασδήποτε ώρα της ημέρας ή σαν ελαφρύ γεύμα ,μέσα σε τορτιγια με σπιτικό τζατζίκι.
0 σχόλια