ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ

by - Οκτωβρίου 24, 2021

Μήλο & κανέλλα..
Μυρωδιές και γεύσεις που αγαπώ..
Το έφτιαξα χθες και ίσα που πρόλαβα να το φωτογραφίσω,αλλά γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι οι εύκολες συνταγές..να τις φτιάχνεις ξανά & ξανά..
Οπότε, ξέρεις.. περιμένω και τις δικές σου φωτογραφίες να ανέβουν κάνοντας με tag.

Υλικά:

*430 γρ. μήλα σε κυβάκια 
*2 αβγά
*280 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
*20 γρ. ελαιόλαδο
*60 γρ. μελάσα @emeliafinefoods 
*60 γρ. ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια)
*κανέλλα κατά βούληση
*320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
*1 κ.γ. baking powder
Σε ένα μπολ βάζω πρώτα τα υγρά υλικά (αβγά, γάλα, ελαιόλαδο, μελάσα).
Στην συνέχεια προσθέτω το αλεύρι,το baking,την κανέλλα ,τους ξηρούς καρπούς και τα μήλα.
Αφού έχω ανακατέψει καλά, αδειάζω σε φόρμα και ψήνω για 45-50'.
Αφήνω να κρυώσει,ξεφορμάρω και σερβίρω περιχύνοντας με λίγη έξτρα μελάσα.

Και επειδή πολλές φορές με ρωτάς για τις θερμίδες θα σου πω ότι με την εφαρμογή του @yazio το υπολόγισα όλο μαζί στις 2.270 θερμίδες οπότε εξαρτάται απ' τα κομμάτια που θα κόψεις..αν πάντως πούμε ότι είναι 9 κομμάτια ,το κάθε κομμάτι έχει 252 θερμίδες!

Backdrop and napkin by @thesaltybiscottishop !!!

You May Also Like

0 σχόλια