ΦΑΣΟΛΑΔΑ

by - Οκτωβρίου 25, 2021

Ξέρεις ποιο είναι το μυστικό σε απλά φαγητά όπως η φασολάδα;
Τα καλά και ποιοτικά προϊόντα!!!
Έτσι λοιπόν, σήμερα που ο καιρός το σηκώνει έφτιαξα τα όσπρια της εβδομάδας.
Φασολάδα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο @konoshill .

Το ελαιόλαδο @konoshill παράγεται από την οικογένεια Μιχελή ,η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ελαιοκομίας απ'τη δεκαετία του '30.
Το κτήμα Μιχελή βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη,στις πλαγιές του λόφου Κώνος και η συγκομιδή ξεκινά τέλη Οκτώβρη ,ενώ η ελαιοποίηση γίνεται εν ψυχρώ,στο σύγχρονο ιδιωτικό ελαιοτριβείο της οικογένειας.

Φασολάδα

Υλικά:

*500 γρ. φασόλια @ospriafyshkatafytoy
*1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*5-6 καρότα σε ροδέλες
*1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
*½ ματσάκι σέλινο
*1 πιπεριά Φλωρίνης
*½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο @konoshill και 2 κουταλιές της σούπας
*400 γρ. χυμό ντομάτας

Μουλιάζω από βράδυς τα φασόλια.
Την επόμενη μέρα στραγγίζω,ξεπλενω και βάζω σε κατσαρόλα με κρύο νερό .
Βράζω για περίπου μισή ώρα.
Στο μεταξύ ψιλοκόβω τα λαχανικά.
Στην μισή ώρα στραγγίζω τα φασόλια και τα αφήνω στην άκρη.
Ρίχνω στην κατσαρόλα μου τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτω το κρεμμύδι,το σκόρδο ,τα καρότα και την πιπεριά.
Στην συνέχεια προσθέτω τα φασόλια,τον χυμό ντομάτας,αν χρειαστεί λίγο νερο και βραζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμα , προσθέτω το ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο και δυναμωνω λίγο , αφήνοντας να βράσει μέχρι να χυλωσει ωραία η φασολάδα μου .
Συνοδεύω με φρέσκο ψωμί ή κρητικό παξιμάδι και ελιές!!!

You May Also Like

0 σχόλια