Η ΤΟΥΡΤΑ ΜΑΣ

by - Οκτωβρίου 17, 2021

Χθές λοιπόν έφτιαξα την τούρτα μας(τέρμα κάτω θα βρεις συνταγή)...και ναι μπορώ να πω είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί κατάφερα να την φτιάξω όπως ήθελα πάρα τις αστοχίες που υπήρξαν...και εδώ κολλάει αυτό που λένε ποτέ μην τα παρατάς.Το πρώτο παντεσπάνι μου έσπασε πριν καν το κόψω αλλά κατάφερα και κράτησα έναν πάτο.Το δεύτερο παντεσπάνι που έψησα ενώ φαινόταν καλό στην προσπάθεια να το κόψω έγινε θρύψαλα όμως κατάφερα να κρατήσω άλλον ένα πάτο.Ήμουν αποφασισμένη ότι θα φτιάξω την τούρτα για τα παιδιά και θα την έκανα και όπως ήθελα.Ξεκίνησα λοιπόν βάζοντας τον ένα καλό πάτο και από πάνω έστρωσα την κρέμα μου.Ενδιάμεσα αντί για κανονικό παντεσπάνι έβαλα το κατεστραμμένο απλά το έκοψα σε χοντρά κομμάτια όπως φάνηκε και στη φωτογραφία από τα story και έριξα πάλι κρέμα,την οποία άπλωσα με τη σπάτουλα μου ώστε να γίνει ομοιόμορφο και το δεύτερο πάτωμα της τουρτας.Ολοκλήρωσα βάζοντας το δεύτερο καλό παντεσπάνι που είχα, δηλαδή το τρίτο πάτωμα της τούρτας. Έβαλα την τελευταία στρώση κρέμας άπλωσα πολύ καλά και επειδή δεν είχα το κατάλληλο εργαλείο άπλωσα ομοιόμορφα με την ανάποδη πλευρά από ένα μαχαίρι ψωμιού(όλα γίνονται,αρκεί να υπάρχει φαντασία). Τέλος, έβαλα την κρέμα μου στα πλαϊνά της τούρτας με μία μικρή σπάτουλα που πήρα από μαγαζί με οικοδομικά υλικά(😂😂😂) και και ξανά διόρθωσα από πάνω με την ανάποδη του μαχαιριού .Πρόσθεσα τα ζωάκια που είχα επιλέξει, δεντρολίβανο για δεντράκια και έριξα λίγο τριμμένο μπισκότο oreo για χώμα.

Για το παντεσπάνι:
*5 αυγά
*1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
*1 κούπα ζάχαρης
*3 κ.σ. κακάο
Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά ώστε να αφρατέψουν. Σε άλλο μπολ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το κακάο και μετά με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με τα αυγά.
βάζουμε λαδόκολλα σε ένα τσέρκι αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά. Ελέγχουμε πάντα με την οδοντογλυφίδα.

Για την κρέμα:
*500 ml κρέμα γάλακτος
*1½ κούπα ζάχαρη άχνη
*600γρ. philadelphia

Χτυπάω το τυρί να αφρατέψει,ενώ σε άλλο μπολ χτυπάω την ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος και μετά ενσωματώνω το τυρί μέσα σε αυτό το μείγμα .Βάζω ψυγείο μέχρι να θέλω να χρησιμοποιήσω.

You May Also Like

0 σχόλια