ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
Πριν λίγες μέρες σου είχα ανεβάσει σε στορυ την κολοκυθόπιτα μου και σου είπα πως την έκανα ακριβώς φτιάχνοντας μείγμα για κολοκυθοκεφτέδες αλλά αντί να κάθομαι να φτιάχνω κεφτέδες ,έβαλα λαδόκολλα σε ένα ταψί ,άδειασα εκεί τον χυλό μου και έτσι εγένετο η κολοκυθόπιτα..
Θες να σου δεις πόσο απλή είναι;
Υλικά:
*500 γρ. ψίχα από κολοκύθια
*150 γρ. φέτα
*2 αβγά
*2 τριμμένα καρότα
*100 γρ. αλεύρι
*δυόσμο
Έχω περασει την ψίχα απ' τα κολοκύθια απο μουλτι και έχω αφήσει στο σουρωτηρι μισή ώρα να στραγγίζει απ' τα νερά της.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αβγά, προσθέτω την ψίχα απ' τα κολοκύθια και συμπληρώνω με τα καρότα,την φέτα , το αλεύρι και τελος τον δυόσμο.Ανακατευω αλλά όχι πολύ για να μην βγάλει και άλλα υγρά το κολοκύθι..που ωστόσο αν δείτε ότι συμβαίνει προσθέτετε απλά έξτρα αλευρι.
Αδειάζω σε ταψί που έχω βάλει λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 20-30'.
Αυτό ήταν..να θυμάστε ότι η μαγειρική δεν είναι επιστήμη.
Αρκεί να έχεις αγάπη και αντίληψη..
Έγραψα την σειρά γιατί πολλές φορές με ρωτάτε αλλά καμιά φορά δεν έχει σημασία..δεν είναι ζαχαροπλαστική.
Όταν δεν γράφω σειρά είναι γιατί απλά όντως τα βάζω όλα σε ένα μπολ και ανακατεύω..
Keep it simple...
0 σχόλια