Φριτάτα με μακαρίνα

by - Οκτωβρίου 25, 2021

Η αδυναμία μου στα ζυμαρικα είναι μεγάλη και έτσι όταν έφτασαν στα χέρια μου τα παραδοσιακά ζυμαρικά @zymar.gr χάρηκα ιδιαιτέρως,γιατί τα συγκεκριμένα ζυμαρικά παράγονται με παραδοσιακές ποντιακες συνταγές, με αγνά υλικά και όχι σκόνες.
Απ' την πρώτη στιγμή που αντίκρυσα τη μακαρίνα ,την φανταστηκα σε μια υπέροχη φριτατα...και μάλιστα φούρνου..
Έτοιμα μέσα σε 5' ,μας χάρισαν ενα υπέροχο , γευστικοτατο γεύμα(υπάρχει σχετικό στορυ).

Υλικά:

*250 γρ. μακαρίνα @zymar.gr 
*5 αβγά
*3 ντομάτες κομμένες σε καρέ
*200 γρ. ελιές σε ροδελες
*200 γρ. φέτα 
*ρίγανη

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Παράλληλα , κόβουμε τις ντομάτες μας να είναι έτοιμες και την φέτα σε χοντρά κομμάτια.
Αφού βράσουν τα ζυμαρικά, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με αβγογδαρτη τα αβγά και ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες,τις ελιές,την φέτα ,τη μακαρίνα και ρίγανη κατά βούληση.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε βαθύ ταψί,το οποίο με ένα πινέλο το έχουμε ελαφρώς λαδώσει .
Ψηνουμε στους 200°C για περιπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρει αυτή την ωραία κρούστα από πάνω η φριτατα μας.

You May Also Like

0 σχόλια