ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Δεν έχω καλύτερο απ' αυτά τα χειμωνιάτικα πρωινά που παρέα με τον καφέ μου απολαμβάνω και ένα κομμάτι κέικ , φτιαγμένο εννοείται απ' τα χεράκια μου!
Σήμερα έφτιαξα κέικ με άρωμα και γεύση πορτοκαλιού και με αγνό μέλι από την Κρήτη και σου εγγυώμαι θα το λατρέψεις,ειδικά αν δεις πόσο εύκολο είναι!!
Υλικά:
*2 αβγά
*200 γρ. μέλι συκέα γη
*200 γρ. χυμό πορτοκάλι
*100 γρ. γάλα
*60 γρ. ελαιόλαδο
*300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
*2 κ.γ. baking powder
Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υγρά υλικά μαζί με τα αβγά και στην συνέχεια προσθέτω το αλεύρι, αφού το έχω κοσκινίσει μαζί με το baking.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 45' (πάντα δοκιμάζω αν έχει ψηθεί βυθίζοντας μέσα ένα μαχαίρι ή μία οδοντογλυφίδα).
Όταν ψηθεί ,βγάζω από τον φούρνο και αφήνω να κρυώσει.
Ξεφορμάρω και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη!
0 σχόλια