ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

by - Φεβρουαρίου 03, 2022

Τα μακαρόνια για μένα είναι λατρεία και πραγματικά θα μπορούσα να ζήσω μόνο με αυτά..
Αγαπώ κάθε πιθανό συνδυασμό,ενώ δεν με χαλάει να τα φάω και σκέτα με λίγο τυράκι.
Σήμερα όμως ανοίγοντας το ντουλάπι η πέστο βασιλικού μου έκλεισε το μάτι ,αλλά σκέφτηκα να την κάνω λίγο πιο κρεμώδη και πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό!!

Υλικά:

*500 γρ. σπαγγέτι

Για την σάλτσα:

*500 γρ. μανιτάρια
*1 κ.σ. βούτυρο
*1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
*3 κούπες γάλα
*2 κ.γ. κορν φλαουρ
*2 κ.σ. πέστο βασιλικού 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και σοτάρω τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο.
Μόλις πάρουν χρώμα ,προσθέτω τις 2 κούπες γάλα και αφήνω να πάρει μια βράση.
Διαλύω τον κορν φλαουρ στο γάλα που έμεινε και το ρίχνω και αυτό στο τηγάνι.
Προσθέτω την πέστο βασιλικού και μόλις αρχίσει να πήζει η σάλτσα μου αφαιρώ απ' την φωτιά.
Παράλληλα έχω βράσει και τα μακαρόνια μου ,οπότε σερβίρω και ρίχνω και λίγο τριμμένο τυράκι.

You May Also Like

0 σχόλια