ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

by - Φεβρουαρίου 02, 2022

Γ Α Λ Α Κ Τ Ο Μ Π Ο Υ Ρ Ε Κ Ο !


Δεν ξέρω, χρειάζονται συστάσεις;
Χρειάζεται πρόλογος και τα συναφή;
Νομίζω πως απλά παίρνεις ένα πιρούνι και τρως.. από το ταψί!!

Συνηθίζω να φτιάχνω την συνταγή του @akis_petretzikis γιατί είναι όνειρο ,αλλά φέτος άλλαξα δύο πραγματάκια όσον αφορά στο γάλα και την κρέμα γάλακτος,βγήκε πάλι θεϊκό,οπότε θα στα γράψω αναλυτικά και εδώ και στο blog μου.

Υλικά 

Για το σιρόπι:

*800 γρ. ζάχαρη
*450 γρ. νερό
*1 στικ κανέλας
*φλούδα από ένα λεμόνι
*75 γρ. μέλι
 
Ανακατεύω όλα τα υλικά εκτός απ' το μέλι σε ένα κατσαρολάκι και αφήνω να πάρουν μια βράση.
Αφαιρώ απ' την φωτιά, προσθέτω το μέλι & αφήνω να κρυώσει.

Για την κρέμα :

*4 αβγά
*200 γρ. ζάχαρη (100+100)
*250 γρ. κρέμα γάλακτος
*1 λίτρο γάλα (έβαλα φυτικό χωρίς ζάχαρη)
*1 βανίλια
*170 γρ. σιμιγδάλι
*100 γρ. βούτυρο αγελαδινό (+200 γρ. για τα φύλλα)

*1 πακέτο φύλλα κρούστας
Σε ένα μπολ χτυπάω με μίξερ τα 100 γρ. ζάχαρης με τα αβγά για 5' σε δυνατή ταχύτητα ,να γίνουν σαν μαρέγκα και αφήνω στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα,την κρέμα γάλακτος,την ζάχαρη & την βανίλια και αφήνω να πάρουν μια βράση.
Προσθέτω το σιμιγδάλι και ανακατεύω συνεχώς με σύρμα.
Μόλις αρχίσουν να φαίνονται οι γραμμές απ' το σύρμα στην κρέμα, είναι έτοιμη.
Αποσύρω απ' την φωτιά και προσθέτω τα 100 γρ. βούτυρο.
Ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
Αφήνω το μίγμα της κατσαρόλας να κρυώσει λίγο ώστε να γίνει πιο χλιαρό (μπορώ να μεταφέρω σε ένα άλλο μπολ και να το χτυπήσω με το μίξερ μέχρι να το πετύχω αυτό).
Στην συνέχεια προσθέτω με μια μαριζ το μίγμα με τα αβγά και ανακατεύω απαλά ,μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μίγμα.

Λιώνω το υπόλοιπο βούτυρο & βουτυρώνω με ένα πινέλο το ταψί μου.
Στρώνω 5 φύλλα κάτω, ενδιάμεσα έννοειται τα ραντίζω με το βούτυρο ,ρίχνω την κρέμα ,γυρνάω τα φύλλα προς τα μέσα και από πάνω προσθέτω τα υπόλοιπα φύλλα ,ραντίζοντας πάλι με βούτυρο.
Σπρώχνω τις άκρες απ' τα φύλλα με ένα μαχαίρι προς τα μέσα ,χαράζω σε κομμάτια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 στον αέρα για 1-1.5 ώρα.
Το σιροπιάζω αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο όσο ακόμα είναι καυτό με το κρύο σιρόπι!!!

You May Also Like

0 σχόλια