ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

by - Φεβρουαρίου 06, 2022

Αν υποθέσουμε ότι ξυπνάς και δεν ξέρεις τι μέρα έχουμε ,είμαι σίγουρη πως βλέποντας αυτό το φαγητό καταλαβαίνεις πως είναι Κυριακή!!

Στην κατηγορία των μαμαδίστικων , comfort και all time classic φαγητών σίγουρα έχει μια θέση αυτό το κοκκινιστό!!
Υλικά:

*1.5 κιλό ποντίκι
*2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
*2 φύλλα δάφνης
*5 μπαχάρια
*3 γαρύφαλλα
*1 κύβο βοδινού
*ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
*400 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρέας ώστε να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτω τον χυμό ντομάτας ,τα δαφνόφυλλα,τα μπαχαρικά και νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας.
Χαμηλώνω την φωτιά στο 1 και αφήνω να μαγειρευτεί για 1.5 ώρα.
Ύστερα αφαιρώ το κρέας απ' την κατσαρόλα , προσθέτω τον κύβο , γυρνάω στο τέρμα το μάτι και αφήνω με ανοιχτό καπάκι μέχρι να κατέβει η σαλτσα μου και να γίνει ωραία και  πηχτή.
Στο τέλος προσθέτω το κρέας ,το αφήνω 5 ' στην σάλτσα που βράζει και στην συνέχεια σερβίρω .
**Δεν προσθέτω καθόλου αλάτι γιατί ο κύβος περιέχει ήδη και είναι υπεραρκετό ,αλλά αν δεν θες να βάλεις κύβο και βάλεις αλάτι , φρόντισε να το κάνεις μετά την πρώτη ώρα βρασμού.
***Για να έχεις το κρέας σου λουκούμι, πάντα να βράζεις στην χαμηλότερη θερμοκρασία.
****Αν βιάζεσαι και δεν μπορείς να περιμένεις την σάλτσα σου να κατέβει, διέλυσε 2  κ.γ. κορν φλαουρ σε μισό φλυτζάνι κρύο νερό και στην συνέχεια πρόσθεσε το στην κατσαρόλα.


You May Also Like

0 σχόλια