ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
Πριν λίγες μέρες δοκίμασα τα φανταστικά cinammon rolls ,της @greekmamachef και
πέρα του ότι είναι πανευκολα και πεντανόστιμα με ότι γέμιση και να βάλεις (δοκίμασε επίσης philadelphia αντί για βούτυρο) ,η γεύση της ζύμης φέρνει λίγο και σε τσουρέκι ,οπότε αφού εξαφανίσαμε τα ρολάκια έφτιαξα ωραιότατα ατομικά τσουρέκια.
Υλικά:
*400 γρ. αλεύρι
*180 γρ. γάλα
*1 φακελάκι ξηρή μαγιά
*1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
*50 γρ. βούτυρο
*3 κ.σ. ζάχαρη
Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι,την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύω.
Ζεσταίνω το γάλα και το βούτυρο ,να είναι χλιαρά και προσθέτω στο αλεύρι.
Τέλος, προσθέτω το αβγό και ζυμώνω.
Μόλις σχηματιστεί η ζύμη μου, χωρίζω στα 4.
Κάθε ζυμαράκι το φτιάχνω πλεξούδα και αν θέλω την τυλίγω ώστε να γίνει η καθεμία ένα στρόγγυλο τσουρέκι.
Τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα , σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν.
Όταν φουσκώσουν,ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,αέρα για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σε ευχαριστώ Μαριαλένα για την συνταγή!
1 σχόλια
Καλησπερα! Εκανα τη συνταγη και εβαλα γεμιση μεσα κι εγιναν διαφορα ρολακια φανταστικα με ταχινι, κανελα, σοκολατα και ταχινι με τσια! Εγιναν υπεροχα και πεντανοστιμα και πολυ πολυ γρηγορα! Σας ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή