ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Κυριακάτικο φαγάκι,απ' αυτά που με ότι και να το συνοδεύσεις είναι πεντανόστιμο..μα με πατάτες,μα με ρύζι ,μα με κριθαράκι ,είναι όνειρο!!!
Χοιρινή τηγανιά με καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια και καρότο!!!
Υλικά:
*1 κιλό χοιρινή τηγανιά
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
*1 μεγάλο καρότο
*1 φλυτζανάκι του ελληνικού ξύδι μπαλσάμικο
*2 κ.σ. μέλι @fanis_honey
*200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
*200 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
*1 κλωνάρι δενδρολίβανο
*2 κ.γ. κορν φλαουρ
Σε τηγάνι βαθύ βάζω ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια,το σκόρδο,τα μανιτάρια και το καρότο για 5'.
Ρίχνω το μέλι και αφήνω να πάρει βράση.
Προσθέτω το μπαλσάμικο και μόλις πιεί τα υγρά του , προσθέτω 150 γρ. γάλα ,λίγο νερό αν χρειαστεί για να σκεπάζει ίσα ίσα το κρέας,το δενδρολίβανο και σιγομαγειρεύω για μισή ώρα.
Στο υπόλοιπο γάλα ,διαλύω το κορν φλαουρ και ύστερα ,όταν το κρέας είναι έτοιμο ,το προσθέτω στο φαγάκι μου για να πήξει η σάλτσα.
Εμείς το συνοδεύσαμε με κριθαράκι ,το οποίο βράζω αφού το περάσω από ελαιόλαδο να γυαλίσει πρώτα(με αυτό τον τρόπο δεν μου λασπωνει μετά).
0 σχόλια