BANANA DONUTS
Έφτιαξα τα πιο νόστιμα και υγιεινά ντόνατς ,με μπανάνα, χωρίς αβγό και χωρίς ζάχαρη και ήρθε η ώρα να τα μοιραστώ μαζί σου !!
Πανεύκολη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις χθές!!!!
Και αν δεν έχεις θήκη για ντόνατς μην σκας..βάλε σε φορμακια για μαφιν..και αν δεν έχεις και απ αυτό άδειασε όλο το μείγμα σε φόρμα του κέικ!!όλα γίνονται αρκεί να έχεις το μυαλό σου ανοιχτό!!
*2 μπανάνες (περίπου 250 γρ.)
*200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
*1 κ.σ. μπέικιν
*100 γρ. νερό
*60 γρ. μέλι
Για το σοκολατένιο γλάσο:
*1 κ.γ. κακάο άγλυκο
*2 κ.γ. μέλι
*2 κ.γ. ταχίνι
*λίγο νεράκι αν χρειαστεί για να γίνει πιο ρευστό
Για το λευκό γλάσο :
*100 γρ. philadelphia light
*1 κ.σ. μέλι
Με ένα πιρούνι λιώνω τις μπανάνες σε ένα μπολ.
Προσθέτω το νερό ,το αλεύρι με το μπέικιν και το μέλι και ανάκατευω καλά.
Γεμίζω τις θήκες (αφήνω λίγο περιθώριο γιατί θα φουσκώσουν αλλά γεμίζω παραπάνω απ' την μέση,λίγο κενό θέλει).
Ψήνω για 15-20' ,μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Αφήνω να κρυώσουν , ξεφορμάρω ,βουτάω σε ότι γλάσο μου αρέσει ή τα τρώω και σκέτα!!!
0 σχόλια