ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ

by - Ιουνίου 16, 2022

Αυτή την πίτα θα την φτιάξεις και θα σου αρέσει τόσο που θα τη βάλεις και στο ταπεράκι της παραλίας!!

Το φύλλο είναι χειροποίητο αλλά δεν θα έπρεπε καθόλου να σε αγχώνει αυτό, πρώτον γιατί η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεύτερον , γιατί μπορείς να αγοράσεις έτοιμο του εμπορίου και έτσι να γλιτώσεις και χρόνο!
Τα βασικά υλικά της γέμισης είναι σπανάκι, φέτα και τραχανάς, οπότε καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για πεντανόστιμη πίτα που θα φτιάχνεις όλο τον χρόνο..!!

Υλικά για το φύλλο:

*710 γρ. αλεύρι ολικής @myloiagiougeorgiou
*130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. @myloiagiougeorgiou 
*180 γρ. ελαιόλαδο
*40 γρ. λευκό κρασί
*320 γρ. νερό
*1 αβγό

Για την γέμιση:

*500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
*200 γρ. τραχανά γλυκό σταρένιο @vlahagr
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*2 κρεμμυδάκια φρέσκα
*2 αβγά
*400 γρ. φέτα
*140 γρ. γάλα
*50 γρ. ηλιόσπορους
*½ ματσάκι άνηθο
Για το φύλλο βάζω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνω.
Αν κολλάει προσθέτω λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μου και συνεχίζω το ζύμωμα.

Για την γέμιση βάζω σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (χρησιμοποιώ φανατικά της @gruppe_design_wise )ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια.
Προσθέτω το σπανάκι και αφήνω σε δυνατή φωτιά να βγάλει τα υγρά του.
Όταν δεν υπάρχει υγρασία αφαιρώ απ' την φωτιά και προσθέτω τον τραχανά,την φέτα,το γάλα,τα αβγά τους ηλιόσπορους και τον άνηθο.

Λαδώνω με πινέλο ένα ταψί, στρώνω το κάτω φύλλο, αδειάζω την γέμιση και στρώνω και το επάνω φύλλο.
Λαδώνω ελαφρά την επιφάνεια, χαράζω τα κομμάτια μου ,ρίχνω λίγο παπαρουνόσπορο ή σουσάμι και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμη!


You May Also Like

0 σχόλια