ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

by - Σεπτεμβρίου 20, 2022

Ρολάκια με ανθότυρο έτοιμα στο πι και φι!!!!


Είναι για το σχολείο;Ναι!!
Αλλά είναι και για την δουλειά;Ναι!!!
Τρώγεται για πρωινό αλλά και για κολατσιό (μην σου πω και για απογευματινό!).. τρώγεται με το κρασάκι το βράδυ που τα παιδιά κοιμούνται και εσύ έχεις χαλαρώσει;;ΝΑΙ!!!
Άρα,πρόκειται για MUST συνταγή!!

Υλικά για την ζύμη:

•400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris 

•400 γρ. γιαούρτι 

Για την γέμιση:

•300 γρ. ανθότυρο

•2 αβγά


Ανακατεύω τα υλικά της γέμισης και μόλις αρχίσει να κολλάει στα χέρια βάζω ελάχιστο ελαιόλαδο (ούτε 10γρ.).
Στην συνέχεια ανοίγω την ζύμη και αφού ανακατέψω το ανθότυρο με τα αβγά ,απλώνω στην ζύμη και τυλίγω σε μπαστούνι.
Κόβω κάθετα ώστε να δημιουργηθούν τα ρολάκια (βγαίνουν περίπου 10-12 ανάλογα ποσο μεγάλα θα τα κόψετε).
Τοποθετώ είτε σε αντικολλητική φόρμα για μαφινς (η δική μου είναι από @pal.cookware )είτε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω για 20-30'(θα καταλάβεις απ'το χρώμα πότε μπορείς να τα βγάλεις).
Από πάνω έριξα λίγο παπαρουνόσπορο έτσι για την τσαχπινιά!!


***Μπορείς να βάλεις ότι γιαούρτι θέλεις.
***Εννοείται ότι μπορείς αντί για ανθότυρο να βάλεις φέτα!!!!


You May Also Like

0 σχόλια