HAPPY 35

by - Νοεμβρίου 26, 2022

Η αρχική ιδέα ήταν κάτι σαν τούρτα προφιτερόλ αλλά  λίγο διαφορετική και σίγουρα  πιο εύκολη !!!

Γλυκιά τόσο όσο ,και μ'ένα διαφορετικό παντεσπάνι ,το πιο healthy & light κομμάτι της τούρτας!!!
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

•3 μπανάνες
•150 γρ. νερό
•150 γρ. καστανή ζάχαρη
•2 αβγά
•300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.(κοσκινισμένο)
•10 γρ. baking powder

Βάζω τις μπανάνες με το νερό στο multi mix της @gruppe και μπλεντάρω.
Αδειάζω σε μπολ και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (με την σειρά που είναι γραμμένα)& ανακατεύω με αβγογδάρτη (σύρμα).

Αδειάζω το μισό μείγμα σε φόρμα για κέικ (αυτή που χρησιμοποίησα είναι 15εκ.).
Το υπόλοιπο μείγμα σε θήκες μαφιν και ψήνω στον φούρνο στους 180 αντιστάσεις μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.

ΣΙΡΟΠΙ:

•100 γρ. καστανή ζάχαρη
•100 γρ. νερό

Βάζω σε ένα μπρίκι και αφήνω να πάρει μια βράση.
Μόλις είναι έτοιμο με ένα πινέλο βρέχω το παντεσπάνι και τα μαφινς.
Δεν θέλουμε να κολυμπάει στο σιρόπι γιατί θα σπάσει..το ελέγχετε με το μάτι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ:
(Συνταγή του κ.Παρλιάρου)

•½ λίτρο γάλα
•100 γρ. καστανή ζάχαρη
•60 γρ. αλεύρι
•2 αβγά
•20 γρ. βούτυρο
•1½ βανίλια

Σε  ένα βαθύ μπολ βάζω αλεύρι, ζάχαρη, βανίλια και τα αβγά  και ανακατεύω να γίνει χυλός.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα.
Πριν αρχίσει να βράζει ρίχνω την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύω και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα,ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις είναι έτοιμη αφαιρώ από την φωτιά,προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω. Βάζω  μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνω να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

•400 ml κρέμα καρύδας
•350 γρ. κουβερτούρα

Σε μια κατσαρόλα βάζω την κρέμα καρύδας να πάρει μια βράση.
Στην συνέχεια αποσύρω απ' την φωτιά ,ρίχνω την κουβερτούρα που έχω κόψει σε μικρά κομμάτια και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί.
Όταν έχει διαλυθεί η σοκολάτα ,βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες .

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΡΤΑΣ:

Αρχικά τοποθετώ το παντεσπάνι.
Κόβω τα μαφινς στην μέση και αφού τα γεμίσω με κρέμα ζαχαροπλαστικής τα τοποθετώ πάνω απ' το παντεσπάνι (μπορείς να παραλείψεις όλη αυτή την διαδικασία και απλά όλο το μείγμα για παντεσπάνι να το ψήσεις κανονικά και στην συνέχεια να το κόψεις στα 2 ή στα 3).
Τα κενά που μένουν γύρω απ' τα μαφιν τα γεμίζω με μους σοκολάτας χρησιμοποιώντας κορνέ .
Τέλος ,από πάνω προσθέτω κρέμα ζαχαροπλαστικής εναλλάξ με μους σοκολάτας και απλώνω ομοιόμορφα.
Ιδανικά τρίβω λίγο μπισκότο από πάνω για γαρνίρισμα ή κάποιον ξηρό καρπό!!!(για την ιστορία να πω ότι ήθελα να την κόψω απόγευμα αλλά τα παιδιά είχαν άλλη γνώμη και άρα απλά για την εμφάνιση πήρα τα ψίχουλα που είχαν μείνει απ' τις μπισκοτενιες μπάρες και τα έριξα από πάνω 😊).

So,happy 35 to me ❤️




You May Also Like

0 σχόλια