ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ

by - Ιανουαρίου 16, 2023

Όλοι αγαπάμε τις πίτες,αυτές που σε κάθε μπουκιά ακούς και το κράτς απ'το φύλλο..!

Σήμερα λοιπόν ,θα σου δείξω πως να φτιάχνεις σπιτικό φύλλο για τις πίτες σου , χωρίς καθόλου κόπο και με το πιο τραγανό αποτέλεσμα!!!!
Υλικά:

•800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

•150 γρ. ελαιόλαδο @lezi_organic_olive_oil

•350 ml νερό

•2 κ.σ. λευκό κρασί

Με ακολουθείς καιρό;με ξέρεις τότε ..
Τα ρίχνω όλα αυτά σε ένα μπολ και ζυμώνω..
Στο υπογράφω ότι θα βγει ακόμα και αν δεν βάλεις πρώτα το αλεύρι,μετά το λάδι και το κρασί σε μια λακκούβα που θα έχεις σχηματίσει και ούτω καθεξής...
Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια σου θα προσθέσεις λίγο ελαιόλαδο στα χέρια σου και όχι αλεύρι γιατί θα σου σκληρύνει πολύ μετά..
Και μιας που λέμε για ελαιόλαδο , χρησιμοποίησα το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Λέζι ,της οικογένειας Θεοδωρόπουλου,κορωνέικης ποικιλίας, βραβευμένο σε διεθνής διαγωνισμούς τόσο για την ποιότητα και όσο και για το σχεδιασμό της συσκευασίας.
Αφού λοιπόν έχω πλάσει το ζυμάρι μου , αλευρώνω τον πάγκο μου και με έναν πλάστη το ανοίγω σε λεπτά φύλλα(και την πίτα αλλά και τα πιτάκια στα χθεσινά stories τα έφτιαξα με αυτό το φύλλο).


***Μπορείς αντί για κρασί να βάλεις ξύδι,αν δεν έχεις βάλε έξτρα 2 κ.σ. νεράκι.
***Αν τυχον κολλάει όπως σου είπα και παραπάνω θα βάλεις λίγο λάδι στα χέρια σου αλλά αν τυχόν σου φύγει παραπάνω λάδι και συνεχίζει να κολλάει τότε θα πρέπει να προσθέσεις λίγο αλεύρι.

Αν σου φαίνεται αρκετά εύκολο, χαίρομαι γιατί είναι..!!
Τι λες ;θα το επιχειρήσεις;Ποια είναι η δικιά σου αγαπημένη πίτα;


You May Also Like

0 σχόλια