ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

by - Ιανουαρίου 18, 2023

Τα πιο εύκολα τυροπιτάκια είναι εδώ για να τα αποθηκεύσεις και να τα φτιάχνεις ξανά και ξανά για πρωινό,για τις λιγούρες μέσα στην μέρα,για το σχολείο,για την βόλτα!!!!


Για το φύλλο:

•400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
•80 γρ. ελαιόλαδο
•1 κ.σ. λευκό κρασί/ξύδι/νερό
•175 ml νερό

Για την γέμιση:

•τυρί κρέμα philadelphia/κατίκι/pesto/άλειμμα πιπεριάς

Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά για το φύλλο και ανακατεύω (εγώ πρώτα ανακατεύω με ένα κουτάλι και μόλις δεν πάει άλλο βάζω χεράκι).
Η ζύμη σου πρέπει να ναι μαλακή και να μην κολλάει.
Αν κολλάει βάζω λίγο ελαιόλαδο στα χέρια και ζυμώνω.
Ρίχνω λίγο αλεύρι στον πάγκο και στο ζυμάρι και ανοίγω σε λεπτό φύλλο.
Με ένα ποτήρι/φλιτζάνι κόβω την ζύμη σε στρογγυλά ζυμαράκια και προσθέτω 1 κ.γ. απ' την γέμιση που έχω διαλέξει.
Κλείνω και πατάω τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφω με ασπράδι & λίγο νεράκι (προαιρετικά πασπαλίζω με λίγο παπαρουνόσπορο ή σουσάμι ή και τίποτα).
Ψήνω στους 180° C , αντιστάσεις μέχρι να πάρουν αυτό το ωραίο χρώμα (περίπου 30').

Το αποτέλεσμα;
Ο Ν Ε Ι Ρ Ο !!!!


You May Also Like

0 σχόλια