ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

by - Δεκεμβρίου 02, 2023

Πάστα Φλώρα ...την γλύκα της να έχει όλος ο Δεκέμβρης,την γλύκα της να έχεις και εσύ που θα  την δοκιμάσεις!!




Υλικά :

•150 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου (μπορείς να βάλεις και φυτικό αλλά νομίζω όλη η νοστιμιά είναι στο αγελαδινό..άσε το πώς θα μοσχομυρίσει το σπίτι)
•150 γρ. ζάχαρη (μπορείς και καστανή)
•3 αβγά (2 ολόκληρα και 1 κρόκο (το ασπράδι το φυλάμε για να αλείψουμε από πάνω πριν το ψήσιμο)
•400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
•100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
•10 γρ. baking powder 
μαρμελάδα της αρεσκείας σου 

Ανακατεύω βούτυρο , ζάχαρη και αβγά με σύρμα ή μίξερ χειρός.
Προσθέτω αλεύρι & σιμιγδάλι και ανακατεύω με κουτάλι.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη στρώνω τα 2/3 σε φόρμα ή στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος που έχω βουτυρώσει και απλώνω με τα χέρια, δημιουργώντας ένα τοιχώμα γύρω γύρω.
Απλώνω την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και το 1/3 της ζύμης που έχω κρατήσει στην άκρη το κάνω μπαστουνάκια και τοποθετώ πάνω απ' την μαρμελάδα(έχω ρίξει και λίγο τριμμένο μπισκότο).
Αλείφω με το ασπράδι όπου φαίνεται ζύμη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 40-60' (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.


You May Also Like

0 σχόλια