ΚΕΙΚ ΠΑΤΖΑΡΙ

by - Οκτωβρίου 18, 2021

Πες το παντζαροκεικ ή κόψε σε πιο στενα κομμάτια και πες το μαλακή μπάρα με παντζάρι,βρώμη και σοκολάτα ...όπως και να το πεις δεν έχει σημασία,γιατί είναι απλά πεντανόστιμο και με αυτή την συνταγή συμμετέχω αυτή την εβδομάδα στο #yourstylecooks !!!

Υλικά:

*200γρ. παντζάρι βρασμένο
*100γρ. βασιλικούς χουρμάδες(μουλιαζουμε σε νερό για περίπου 30’)
*320 γρ. γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
*1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
*260 γρ. ταχίνι
*50 γρ. μέλι
*140 γρ.νιφάδες βρώμης
*200 γρ.αλευρι γ.ο.χ
*80 γρ. κράνμπερις
*1 πρέζα αλάτι
*½ φλυτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας
*λίγη λιωμένη μαύρη σοκολάτα για το γαρνίρισμα (προαιρετικό)

Σε ένα κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το ταχίνι και το μέλι, για να αραιώσουν και να ανακατευτούν καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά.
Στο μούλτι βαζουμε το παντζάρι, το γάλα καρύδας, τους χουρμάδες και την βανίλια και τα πολτοποιούμε.
Σε ένα μπωλ προσθέτουμε την βρώμη, το αλεύρι, τα κράνμπερις, και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα του παντζαριού και το μείγμα ταχινιού και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180°C για 20'.Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά κόβουμε.

Εάν θέλουμε λιώνουμε περίπου 60-70 γρ. σοκολάτα σε μπεν μαρί και γαρνίρουμε!

You May Also Like

2 σχόλια