ΡΟΣΤΟ

by - Οκτωβρίου 18, 2021

Λοιπόν χθες έφτιαξα ρόστο..
Τι είναι το ρόστο;

Το ροστο είναι ένα πιάτο με Ιταλική καταγωγή και είναι κοκκινιστό κρέας με πατάτες, καρότα και μανιτάρια, σερβιρισμένο με χοντρά μακαρόνια, και παρέχει 2 γεύματα μαγειρεμένα στο ίδιο σκεύος χωρίς να χρειάζεται η χρήση φούρνου.
Αρχικά τα μακαρόνια σερβίρονταν σαν πρώτο πιάτο με την κόκκινη σάλτσα ντοματυα. Μετά σερβιριζόταν το κρέας κομμένο σε φέτες, που συνήθως ήταν ένα φτηνό κομμάτι χοιρινού αντί για στήθος, με πατάτες, καρότα και μανιτάρια.
Η πολιτική συνταγή βέβαια έχει σαν συστατικό τα χοντρά μακαρόνια και το κοκκινιστό κρέας αλλά χρησιμοποιεί μοσχάρι και παραλείπει τα λαχανικά

Το συγκεκριμένο φαγητό το υπεραγαπώ γιατί μου το έφτιαχνε η γιαγιάκα μου...

Αν θες να το φτιάξεις θα χρειαστείς:

*1,5 κιλό ποντίκι
*2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, τριμμένα
*5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα 2
*1 ξύλο κανέλας
*1 κοφτό κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
*100 ml ξηρό κόκκινο κρασί
*1 κιλό φρέσκες ντομάτες, τριμμένες (ή ντομάτα κονσέρβα)
*2 κουταλιές πελτέ, διαλυμένο σε ¼ φλ. νερό
*2 κουταλιές ζάχαρη
*Αλάτι & πιπέρι
*1 κιλό μακαρόνι χοντρό
*50 γρ. βούτυρο
*½ φλ. ελαιόλαδο

Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρω το κρέας στο λάδι σε δυνατή φωτιά να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.Ριχνω και το σκόρδο.Χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω το κρασί, ξύνοντας με μια ξύλινη κουτάλα ό,τι κομμάτια κρέατος έχουν κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν σχεδόν όλο το κρασί εξατμιστεί, προσθέτω τις ντομάτες και τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Κλείνω το καπάκι και βάζω τη φωτιά στο χαμηλό. Αφήνω να σιγοβράσει έως ότου το κρέας μαλακώσει και η σάλτσα δέσει (περίπου 2 ώρες).

You May Also Like

0 σχόλια