ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

by - Οκτωβρίου 18, 2021

Γιουβέτσι κατσαρόλας με μοσχαράκι είχαμε σήμερα και πραγματικά το κρέας έλιωνε στο στόμα.Η συνταγή απλή και κακώς πολλοί στο άκουσμα γιουβέτσι νομίζουν είναι κάτι δύσκολο.

Υλικά (6μερίδες)

*1.5 κιλό ποντίκι
*500 γρ. κριθαράκι
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
*2 φύλλα δάφνης
*5 κόκκους μπαχάρι
*1 κ.σ. πελτέ
*400 γρ. χυμό ντομάτας

Πλένω το κρέας και το στεγνώνω με απορροφητικό χαρτί.Βαζω ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μου και ροδίζω το κρέας από κάθε πλευρά.Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνω να λαδωθούν.Βαζω τον πελτέ και τρίβω τον πάτο της κατσαρόλας και στην συνέχεια προσθέτω τον χυμό ντομάτας,την δάφνη,το μπαχάρι και 1λιτρο νερό.Σκεπάζω την κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνω την φωτιά και σιγομαγειρεύω για 2 ώρες.

Όταν περάσουν οι 2ωρες περνάω το κριθαράκι μου από λάδι να γυαλίσει(απαραίτητο βήμα για να μην μας λασπωσει) και μετά το ρίχνω στην κατσαρόλα με το κρέας ανεβάζω λίγο την φωτιά,αλατιζω και αφήνω να βράσει το ζυμαρικό μου ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσει.Περιπου σε 15' το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε απαραιτήτως με τριμμένο τυρί!!!

You May Also Like

0 σχόλια