ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

by - Οκτωβρίου 17, 2021

Όταν έχεις καλές πρώτες ύλες το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις ένα πολύ καλό γευστικό αποτέλεσμα.
Με τα ζυμαρικά @ilis_pasta και το φρεσκοτατο χταπόδι από τα δίχτυα μας , έφτιαξα ένα αγαπημένο φαγακι απ' αυτά που σε κάνουν να νιώθεις ευλογημένος που ζεις σε τούτο τον τόπο..

Υλικά:
•1 κιλό χταπόδι
•1 κρεμμύδι
•1 δαφνόφυλλο
•1 κ.σ.πελτέ
•500 γρ.κονκασε
•1λίτρο νερό
•25ml ούζο
•χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
•αλάτι - πιπέρι (εμείς καθαρίζουμε το χταπόδι με θάλασσα και έτσι δεν προσθέτουμε καθόλου αλάτι)
•κόλιανδρο, ρίγανη

Αφού έχουμε καθαρίσει και κόψει το χταπόδι στο μέγεθος που θέλουμε ,βάζουμε σε μια κατσαρόλα λιγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.Προσθέτουμε στην συνέχεια το χταπόδι μέχρι να κοκκινίσει,βάζουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το κονκασέ,το νεράκι ,το δαφνόφυλλο και τον χυμό λεμονιού μαζί με το ξυσμα.Κλεινουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι (45'-1 ώρα).
Αφού περάσει η μία ώρα ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να βράσουν και να ρουφήξουν το ζουμί.Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο κόλιανδρο ή φρέσκια ρίγανη.. 

You May Also Like

0 σχόλια