ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΣΕ ΤΟΡΤΙΓΙΑ
Μία λέξη θα σου πω ...
Μ Π Α Κ Λ Α Β Α Σ !!!!!
Και αναρωτιέμαι τι θα μου πεις εσύ,αν σου πω ότι έφτιαξα τον μπακλαβά μου σε τορτίγια και τα χε όλα..εμφάνιση, γεύση και γλύκα..
Το λες πάντως και μια πιο υγιεινή εκδοχή του μιας που δεν έχεις μπροστά σου ένα ταψί να το τσακίσεις και πόσα πια να χωρέσει αυτή η έρημη η τορτίγια ;;;
Τόσα για να σε τρελάνει και να σου πάρει τα μυαλά...
Δεν ξερω αν νιώθεις τον ενθουσιασμό μου,αλλά ξέρω πως μόνο αν δοκιμάσεις θα με νιώσεις και θα με συγχαρεις για αυτό το δημιούργημα...
Φρόντισε μόνο να χρησιμοποιήσεις καλής ποιότητας μέλι όπως το @melizinbee που χρησιμοποίησα εγώ.
Υλικά:
*1 τορτίγια
*1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
*2 κ.σ. αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης,είτε σκέτο είτε ανάμεικτο με καρύδι(έξτρα φυστίκι Αιγίνης για το σερβίρισμα)
*1 γεμάτη κ.σ. μέλι ( έξτρα μέλι για το σερβίρισμα)
Χωρίζεις νοητά την τορτιγια στα 3.
Στο ένα μέρος απλώνεις το βούτυρο,στο δεύτερο μέρος το μέλι και στο τρίτο μέρος το φυστίκι με το καρύδι .
Διπλώνεις όπως θες...θες σε τρίγωνο ,θες σε ρόλο ;ότι σου αρέσει κάνεις.
Ψήνεις στον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 15-20' .
Όταν είναι έτοιμη ,βάζεις στο πιάτο ,περιχυνεις με μέλι και πασπαλιζεις με το φυστίκι Αιγίνης...
Εναλλακτικά,σε ένα τηγανακι βάζεις το βούτυρο,με το μέλι και το φυστίκι για πολύ λίγο ,μην προλάβει να καραμελωσει και το αδειάζεις μετα στην τοστιγια ,διπλώνεις και ψήνεις..
Φυσικά,μπορείς να σερβίρεις με παγωτό και να γίνει μεγαλύτερος χαμούλης!!!!
0 σχόλια