ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

by - Οκτωβρίου 17, 2021

Το φαγητό είναι μνήμες..και εγώ αυτό το φαγακι το έχω στενά συνδεδεμένο με την γιαγιά μου.
Το έφτιαχνε καταπληκτικα και λάτρευα να το τρώω απ' τα χεράκια της...
Αν και εκείνη τα έφτιαχνε αβγολέμονο προτιμώ την σάλτσα του @akis_petretzikis ..η γεύση εξακολουθεί να είναι υπέροχη..

Υλικά:

*10 κολοκύθια για γεμισμα
*700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*1 καρότο στον τρίφτη
*10 γεμάτες κ.σ. ρύζι Καρολίνα
*3 κ.σ. ελαιόλαδο 
*Φρέσκο δυόσμο @aromafreshherbs 

Για την σάλτσα:

*80 γρ. βούτυρο
*80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*1 κύβο κότας
*700 γρ. νερό
*Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
Πρόσθεσα από πάνω σχοινοπρασο @aromafreshherbs 

Πλένω τα κολοκύθια και αδειάζω την σάρκα τους ,την οποία φυσικά δεν πετάω (κάνω πίτα!!!).
Στο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτω το καρότο ,αφήνω λίγο να μαραθεί και ρίχνω και τον κιμά τον οποίο σπάω με κουτάλα ώστε να μην μείνουν χοντρά μπαλάκια.
Στην συνέχεια βάζω το ρύζι μέχρι να γυαλίσει,σβήνω μετά με νερό , χαμηλώνω και αφήνω να σιγοβρασει για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας που και που ώστε να μην κολλήσει μέχρι να πιει σχεδόν όλο το ζουμακι.
Σε αυτό το σημείο προσθέτω και τον φρέσκο δυόσμο.
Γεμίζω τα κολοκύθια και τα βάζω σε ταψί ή γάστρα.
Προσθέτω λίγο νερό ,περιχυνω με ελαιόλαδο και πασπαλιζω με αλάτι.
Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι αν χρησιμοποιώ γάστρα.
Ψήνω στους 200 βαθμούς κελσίου , αντιστάσεις για 2 ώρες .
Τα τελευταία 15' ξεσκεπάζω.
Αφήνω να κρυώσουν και μετά σερβίρω .

Για την κρέμα :

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο να λιώσει ,ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύω με σύρμα .
Συμπληρώνω νερό , προσθέτω και τον κύβο και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Αφού αποσύρω απ' την φωτιά προσθέτω τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Περιχυνω με την σάλτσα τα κολοκυθάκια ,ρίχνω από πάνω λίγο σχοινοπρασο και έχω το τέλειο καλοκαιρινό φαγακι.

You May Also Like

0 σχόλια