ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

by - Οκτωβρίου 16, 2021

Πρωινό Κυριακής και τι καλύτερο απ' αυτη την τέλεια σπανακοτυροπιτάρα!!!
Το φύλλο τραγανό όσο δεν πάει και σου έχω τα υλικά ακριβώς για να σου βγει ακόμα και αν είσαι αρχάριος στο άνοιγμα... ειλικρινά,αξίζει μια προσπάθεια...
Κάντο για μένα βρε παιδί μου ...
Αλλά όπως έχω ξαναπεί..έκαστος στο είδος του ..
Εάν δεν το χεις το άθλημα,μην τρελαίνεσαι.. αγόρασε χωριάτικο φύλλο και είσαι κομπλέ..
Η συνταγή αυτή έχει ανέβει σε παλιότερο ποστ αλλά επειδή θέλαμε την γέμιση πιο τυρενια υπέστη κάποιες αλλαγές και είπα να τις μοιραστώ μαζί σου.

Για το φύλλο:

•750γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
•100 γρ. ελαιόλαδο
•2 κ.σ. ξύδι
•περίπου 350 ml νερόυ

Ανακατεύεις και ζυμώνεις!!!
Στο τέλος η ζύμη πρέπει να ναι πολύ απαλή...(αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 ').

Για την γέμιση:

*700 γρ. σπανάκι
 *3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδελες
*600 γρ. φέτα
*½ ματσάκι άνηθο
*2 αβγά

Περνάς από αντικολλητικό με ελαιόλαδο τα λαχανικά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά απ' το σπανάκι.
Αδειάζεις σε ένα μπολ ,χτυπας και τα αβγά και τα ρίχνεις και εκείνα μέσα μαζί με την φέτα.

Αυτό ήταν!!
Ανοιξα 3 φύλλα .
Έβαλα ένα κάτω,έριξα την γέμιση και από πάνω έβαλα δύο φύλλα.
Αν σύρεις αριστερά τις φωτογραφίες θα ακούσεις και το πολυπόθητο κρατς!!
Ψήνεις στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου μία ώρα...

You May Also Like

0 σχόλια