ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΛΑΔΙΟΥ & ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

by - Νοεμβρίου 01, 2021

Μου έχετε στείλει αμέτρητα μηνύματα από χθες για τα παξιμάδια λαδιού ,οπότε ας μην το καθυστερούμε άλλο.

Υλικά:

*500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
*250 γρ. νερό
*1 φακελάκι ξηρή μαγιά
*85 γρ. ελαιόλαδο @konoshill
*1 πρέζα ζάχαρη
*1 πρέζα αλάτι
*λίγη ρίγανη

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε & ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα.
Μόλις περάσει η μία ώρα , πλάθουμε σε μπαστούνι,το ακουμπάμε σε ταψί με λαδόκολλα,κόβουμε "σε φέτες" αλλά όχι μέχρι κάτω όσο φαρδύ θέλουμε το παξιμάδι μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 45'.
Ύστερα , χωρίζουμε τα παξιμάδια , ,τα πλαγιαζουμε στο ταψί,αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και στην συνέχεια ψήνουμε στους 150 βαθμούς για μια ώρα ακόμα ώστε στο τέλος να είναι όλο το παξιμάδι κρατσανιστο.

Προσωπικά τα τρώω με τα πάντα...μέσα σε σούπα ,στην σαλάτα μου ,με όσπρια ...αλλά σήμερα είπα να τα συνδυάσω με φοβερή πάστα ελιάς που έφτιαξα με πατητές ελιές Μάκρης @konoshill .

Για την πάστα ελιάς:

*1 φλιτζάνι πατητές ελιές Μάκρης @konoshill
*½ φλιτζανι εξαιρετικο παρθένο ελαιόλαδο @konoshill 
*½ σκελίδα σκόρδου
*1 κ.γ. χυμό λεμόνι

Αφαιρώ απ' τις ελιές τα κουκούτσια και τις μπλεντάρω με τα υπόλοιπα υλικά .
Μπορείτε να βάζετε το ελαιόλαδο σταδιακά σε περίπτωση που την θέλετε πιο παχύρρευστη.
Μόλις έχει τη υφή που θέλετε , τοποθετείτε σε βάζο και συμπληρώνετε ελαιόλαδο ώστε να μπορεί να συντηρηθεί.

Στις συνταγές μου χρησιμοποίησα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο @konoshill ,πλούσιο σε οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, μέτριο φρουτώδες και πλούτο βιοενεργών συστατικών όπως βιταμίνες, πολυφαινόλες και λιπαρά οξέα. Τα έντονα αρώματα φρούτων όπως μπανάνας, μάνγκο, αχλαδιού καθώς και λουλουδιών δένουν διακριτικά με τόνους φύλλων τομάτας, γρασιδιού και ελιάς, δημιουργώντας ένα αρμονικό και «γλυκό» ελαιόλαδο με μακρά επίγευση.

Backdrop & props by @thesaltybiscottishop !!!

You May Also Like

0 σχόλια