ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ,ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ,ΦΕΤΑ & ΜΠΕΣΑΜΕΛ

by - Νοεμβρίου 06, 2021

Ότι έχει μπεσαμέλ σπιτική για εμένα είναι ερωτας!!
Ήθελα πολύ να κάνω ένα παστίτσιο αλλά λίγο έλειπε το ενα ,λίγο το άλλο οπότε έβαλα ότι είχα ..και τι είχα;

Λαζάνια με κιμά , μανιτάρια, φέτα & μπεσαμέλ!!!
Λιγότερο ζυμαρικό , νιώθεις πολύ περισσότερο την γεύση του κιμά ,ενώ η φέτα του δίνει το κατιτις του..
Η δε μπεσαμέλ ,βελούδινη όπως ειναι έρχεται να το απογειώσει όλο αυτό και καταλήγεις να τρως μ' αναστεναγμούς...(γιατί είναι πεντανόστιμο όλο αυτό αλλά και γιατί δεν κρατιέσαι και το τρώς ενώ ακόμα ζεματάει).

Υλικά:(Για ένα ταψί 35χ25,σε ελεύθερη μετάφραση 8 κομμάτια ή 6 κομμάτια γίγας)

*16 φύλλα λαζάνια
*500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
*1 φύλλο δάφνης
*1 στικ κανέλας
*2 κ.σ. πελτέ
*1 κύβο βοδινού
*250 γρ. κονκασέ
*350 γρ. μανιτάρια σε φέτες
*200 γρ. φέτα

Για την μπεσαμέλ:

*1 λίτρο γάλα 1.5%
*100 γρ. βούτυρο
*100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
*100 γρ. τυρί τριμμένο
*2 κρόκοι αβγών
*μοσχοκάρυδο

Αρχικά ετοιμάζουμε τον κιμά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνω λίγο ελαιόλαδο, κρεμμύδι , σκόρδο και σοταρω.
Στην συνέχεια προσθέτω τον κιμά.
Ανακατεύω συνέχεια και σπάω με κουτάλα ώστε να μην μείνουν σβόλοι .
Προσθέτω τα μανιτάρια και μόλις μαραθούν, βάζω τον πελτέ,ανακατεύω καλά και στην συνέχεια προσθέτω το κονκασέ και λίγο νεράκι,να μισοσκεπαζεται ο κιμάς .
Ρίχνω μεσα την κανέλα ,τη δάφνη και τον κύβο και σιγοβραζω για μισή ώρα .
Όση ώρα μαγειρεύεται ο κιμάς μου βάζω σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει ,ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτω και το γάλα .
Μόλις άρχιζει και βγάζει φουσκάλες είναι έτοιμη.
Αποσύρω απ' την φωτιά , προσθέτω έναν ένα τους κρόκους και ανακατεύω.
Ρίχνω το τυρί και λίγο μοσχοκάρυδο.

Στο μεταξύ ο κιμάς είναι έτοιμος ,έχω αποσύρει από την φωτιά και προσθέτω την φέτα.

Σε ένα ταψί ή πυρέξ βάζω 2 κουταλιές μπεσαμέλ ώστε να καλύψω τον πάτο .
Στρώνω μια σειρά με λαζάνια,ρίχνω από πάνω όλο τον κιμά μου ,βάζω δεύτερη σειρά λαζάνια και τέλος αδειάζω την μπεσαμέλ.
Από πάνω έτριψα ένα ντακάκι και έψησα για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς κελσίου.


You May Also Like

0 σχόλια