HAPPY BIRTHDAY TO ME

by - Νοεμβρίου 25, 2021

Το εντυπωσιακό είναι ότι η συγκεκριμένη τούρτα πέρα από σπιτική είναι πολύ προσεγμένη στα υλικά της και αυτό με κάνει έξτρα χαρούμενη γιατί νιώθω πως επιτέλους έχω καταλάβει ότι όλες οι δίαιτες είναι ανώφελες και πως μόνο όταν βρεις έναν άνθρωπο να σε εκπαιδεύσει σωστά μπορείς να κάνεις την σωστή διατροφή τρόπο ζωής.

Το παντεσπάνι λοιπόν είναι με βρώμη και η μους σοκολάτας με κρέμα καρύδας,την οποία προμηθεύτηκα από @bioisland ,μαζί με πολλά άλλα καλούδια.
Υλικά για το παντεσπάνι:
(για στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 15 εκ.)

*200 γρ. βρώμη αλεσμένη
*80 γρ. κακάο
*2+½ κ.γ. baking powder
*1 κ.γ. αλάτι
*4 αβγά
*100 γρ. νερό
*115 γρ. μέλι

Σε ένα μπολ βάζω τα υγρά υλικά και στην συνέχεια προσθέτω τα στέρεα υλικά.
Αφού έχω ένα ομοιογενές μίγμα ,αδειάζω στην φόρμα και ψήνω στους 180 βαθμούς κελσίου για 30-40'.


Μόλις είναι έτοιμο βγάζω απ'τον φούρνο ,αφήνω να κρυώσει καλά και έπειτα ξεφορμάρω και κόβω στα 2 ή στα 3.
Σε ένα μπολάκι βάζω 3 κ.σ. μέλι ,αραιωνω με λίγο νερό και αφού ανακατέψω (ίσως χρειαστεί να το ζεστάνω λίγο)βρέχω τα παντεσπάνια μου (η φόρμα που χρησιμοποίησα έχει 15cm διάμετρο).

Για την μους σοκολάτας:

*400 ml κρέμα καρύδας
*350 γρ. κουβερτούρα
Σε μια κατσαρόλα βάζω την κρέμα καρύδας να πάρει μια βράση.
Στην συνέχεια αποσύρω απ' την φωτιά ,ρίχνω την κουβερτούρα που έχω κόψει σε μικρά κομμάτια και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί.
Όταν έχει διαλυθεί η σοκολάτα ,βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες .
Όταν περάσουν οι ώρες ,βγάζω απ' το ψυγείο,ανακατεύω καλά και έπειτα απλώνω την μους ανάμεσα στα παντεσπάνια,στην κορυφή της τούρτας αλλά και γύρω γύρω.
Χρόνια μου πολλά λοιπόν!!
Υγεία σε όλο τον κόσμο!!!





You May Also Like

0 σχόλια