Γλυκοπατατες γεμιστες με κιμά,καστανό ρύζι και κρανμπερις
*4 γλυκοπατατες
*200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
*1/2 κούπα καστανό ρύζι
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*1/2 κούπα αποξηραμένα κρανμπερις
*1/3 κούπας καρυδια
*2 κ.σ.κουκουνάρι
*2κ.σ. ελαιόλαδο
*1 κοκκινη πιπεριά σε κυβακια
*2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για το γλασο
*4 κ.σ.ελαιόλαδο
*3 κ.σ. ξύδι μπαλσαμικο
*1 κ.σ.μουστάρδα
Περναμε τις πατάτες με ελαιολαδο και αφου τις τρυπησουμε γυρω γυρω με ενα πιρούνι τις βαζουμε σε ταψι με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200° για 45'.
Παραλληλα βαζουμε το ελαιολαδο σε ενα βαθύ τηγανι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά μεχρι να παρει χρώμα και στην συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά,τα κρανμπερις,τα καρύδια,τπ κουκουνάρι και τέλος το ρύζι. Συμπληρώνουμε με λιγο νερακι ωστε να βρασει το ρύζι.
Φτιαχνουμε το γλασο ,ανακατεύοντας απλα τα υλικα σε ενα μπολάκι και στην συνέχεια αφαιρούμε τις πατάτες απ τον φουρνο και αφου τις αφήσουμε λιγο να κρυωσουν χαράζουμε στην μέση χωρις να φτασει το μαχαίρι μας μεχρι τερμα κάτω.Αφαιρούμε την σαρκα αφου την πολτοποιησουμε με ενα πιρούνι την αναμειγνύουμε με την γέμιση.
Γεμίζουμε τις πατάτες,ριχνουμε λιγο απο το γλασο και πασπαλίζουμε με μαιντανο
0 σχόλια