Και έφτασε η ώρα της βασιλόπιτας!
Σου έχω λοιπόν μια απλή συνταγή ,πολύ νόστιμη με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς χωρίς βούτυρο και χωρίς αβγά με μέλι & μελάσα.
Υλικά:
*500 γρ. αποξηραμένα φρούτα (κρανμπερις, ροδάκινο, σταφίδες)
*130 γρ. διάφορους ξηρούς καρπούς (έβαλα αμύγδαλα & καρύδια ,αλλά μπορείς να βάλεις ότι άλλο έχεις σπίτι σου)
*400 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
*200 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
*130 γρ. μέλι
*80 γρ. μελάσα
*400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο:
*60 γρ. χυμό πορτοκάλι
*300 γρ. ζάχαρη άχνη
Ψιλοκόβω τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.
Με την σειρά που είναι γραμμένα τα υλικά τα προσθέτω σε ένα μπολ.
Αφού είναι έτοιμο το μείγμα,αδειάζω σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκατοστά και ψήνω για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
Όταν περάσει η ώρα ,βγάζω απ' τον φούρνο και αφήνω να κρυώσει ενώ παράλληλα φτιάχνω το γλάσο μου.
Σε ένα μπολ βάζω τον χυμό και σιγά σιγά προσθέτω την ζάχαρη άχνη και ανακατεύω καλά με αβγογδάρτη.
Αφού λοιπόν κρυώσει η βασιλόπιτα , ξεφορμάρω, αναποδογυρίζω και ρίχνω το γλάσο και διακοσμώ όπως επιθυμώ.
0 σχόλια