ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
Ξεκάθαρα κυριακάτικο φαγητό, κλασικό και μαμαδίστικο!
Για μένα είναι απ'τα πιο απλά αφού το ξεχνάω στην κατσαρόλα και έρχεται και μελώνει!
Αν με ρωτάς θεωρώ ότι για να το πετύχεις αυτό το φαγητό τέσσερα πράγματα πρέπει να προσέχεις:
•καλής ποιότητας κρέας
•αργό μαγείρεμα
•αλάτι στο τέλος
•φρέσκο λεμόνι
Πάμε λοιπόν να σου πω ακριβώς την συνταγή που ακολουθώ χρόνια τώρα!
Υλικά:
*1.5 κιλό ποντίκι
*2 κύβους βοδινού
*χυμό από 2 λεμόνια
*2 κ.γ. κορν φλαουρ
Πλένω και στεγνώνω καλά το κρέας.
Βάζω σε μια βαθιά κατσαρόλα ελαιόλαδο, προσθέτω το κρέας και αφήνω σε δυνατή φωτιά να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Μόλις λοιπόν είναι ετοιμο, προσθέτω νερό τόσο όσο το κρέας να είναι μέσα αλλά μα μην το σκεπάζει.
Μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζω την θερμοκρασία στο 1.5 και μαγειρεύω για 1.30-2 ώρες.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτω τους κύβους.
Ρίχνω μέσα στον χυμό λεμονιού το κορν φλαουρ, ανακατεύω καλά και αδειάζω στο κρέας .
Βάζω στο δυνατό μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ζουμακι μου όσο θέλω.
Αυτή είναι η πιο απλή εκδοχή,χωρίς πολλά πολλά για ένα μοσχαράκι λουκούμι.
0 σχόλια