ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Ξυπνάς , πρωινό Κυριακής και θες να φας ένα κομμάτι σπανακοτυρόπιτα!
Αλλά ή που ζεις σε επαρχία,οπότε αμφιβάλλω αν υπάρχει φούρνος ανοιχτός ή που απλά σου αρέσει να τα φτιάχνεις όλα με τα χεράκια σου και να ξέρεις ακριβώς τι βάζεις μέσα και να εισπράττεις και την ευχαρίστηση όσων δοκιμάζουν.
Στην δική μου περίπτωση ίσχυαν και τα δύο σενάρια, αλλά ήθελα να γίνει και τσακ μπαμ.
Οπότε,πάμε χωρίς φύλλο και είμαι σίγουρη θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Υλικά:
*400 γρ. γιαούρτι
*420 γρ. αλεύρι
*95 γρ. ελαιόλαδο
*150 γρ. γάλα
*4 αβγά
*250 γρ. νερό
*400 γρ. σπανάκι
*300 γρ. φέτα
(προαιρετικά μπορείς να βάλεις και λίγο άνηθο ,και 2-3 κρεμμύδια φρέσκα)
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα υγρά υλικά.
Προσθέτω τα αβγά και το αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι βάζω το σπανάκι λίγο να μαραθεί(αν βάλεις και κρεμμυδάκια, τώρα είναι η ώρα να τα ρίξεις στο τηγάνι) και ύστερα το προσθέτω στον χυλό και τέλος βάζω την φέτα.
Από πάνω μπορείς να ρίξεις λίγο σουσάμι και παπαρουνόσπορο ή και όχι.
Αδειάζω σε ένα λαδωμένο πυρέξ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου.
Έτοιμη!!!
0 σχόλια