ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

by - Ιανουαρίου 07, 2022

Τα ψάρια και τα θαλασσινά δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι μας και χάρη στο καίκι μας έχουμε την πολυτέλεια να τα τρώμε ολοφρεσκα.
 Ωστόσο,αποφεύγω το τηγάνι,οπότε τα καλαμάρια που μου έφερε ο άντρας μου τα έφτιαξα με σπανάκι και ήταν ωραιότατα και πανεύκολα , οπότε λέω να σου δώσω συνταγή για να τα γευτείς και εσύ και να διαπιστώσεις πόσο νόστιμο φαγάκι είναι.

Υλικά:

*1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα
*1 κιλό σπανάκι 
*3 φρέσκα κρεμμυδάκια
*1 κρεμμύδι
*2 σκελίδες σκόρδο
*1 πράσο
*½ ματσάκι άνηθο
*1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
*200 γρ. κονκασέ
*χυμό από 1 λεμόνι
*ελαιόλαδο, αλάτι
Κόβω τα καλαμάρια σε ροδελες.
Ψιλοκόβω τα λαχανικά μου.
Σε δυνατή φωτιά βάζω ελαιόλαδο και σοτάρω τα καλαμάρια μέχρι να κοκκινίσουν.
Στην συνέχεια προσθέτω τα κρεμμύδια ,το σκόρδο και το πράσο και αφήνω μέχρι να γυαλίσουν .
Συνεχίζω με τον πελτέ και αφού τρίψω τον πάτο της κατσαρόλας προσθέτω μισό ποτήρι νερό,το κονκασέ και τον άνηθο.
Αφήνω να πάρει μια βρασηυ και μετά κατεβάζω σε χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρεύω για περίπου  30 λεπτά(δοκιμάζω το καλαμάρι να είναι μαλακό).
Προσθέτω τον χυμό λεμονιού ,αν χρειάζεται αλάτι και έτοιμο!!!

You May Also Like

0 σχόλια